Nyhed

Mad og foredrag torsdag 25. Januar

FORLISET af SKOLESKIBET KØBENHAVN i 1928 v/Anders Dylov

1 portion chilli con carne, 1 øl/vand/vin til 90 kr. bestilles på madogforedrag@gmail.com.  SENEST MANDAG 22/1

Filmtrail: https://vimeo.com/49163921

—–

FILM OG DEREFTER SPØRGSMÅL TIL PRODUCEREN

Dette er historien om verdens største sejlskib, som d. 14. december 1928 sejlede ud fra den argentinske hovedstad Buenos Aires med kurs mod Australien. 

Otte dage senere, melder skibets telegraf – alt vel ombord, roligt vejr. Det var den sidste melding. Skibet tilhørte rederiet ØK, med 57 meter høje stålmaster.

Skibet var en femmastet bark, bygget af stål, søsat i 1921 og den havde endda en B&W motor, så den kunne skyde 5-6 knob.

På en ukendt position et sted i det sydlige Atlanterhav forliste verdens største sejlskib og tog den 60 mand store besætning med sig i dybet. 

Der er aldrig fundet hverken druknede eller vragrester.

Filmen er en dramadokumentar, da der kun fandtes tre minutter original film af skibet, derfor er filmen bygget op af mange vel detaljeret rekonstruktioner.Der er interview med de efterladtes familier og den tidligere kaptajns datter, der selv havde været om bord. Det er historien om forældre, der aldrig gav op med at lede og tro på håbet om at deres unge sønner var i live. Og det er historien om ØK’s stifter, H.N. Andersen, der aldrig blev den samme igen.

Filmversionen der vises er på 60 minutter og det er Producers Cut, aldrig vist på TV

Produceret af Chroma Film, veylov.d producer Anders Dylov