Gråsælerne

En klub som Frem, der i 2016 fylder 119 år, må selvfølgelig have en pensionistafdeling. Man kan godt kalde Gråsælerne en “Klub i Klubben”, men i virkeligheden er vi et meget åbent foretagende. Alle der har tid og lyst kan deltage i vore arrangementer – uanset alder! Men de fleste af os er mangeårige medlemmer, der blot nyder at være sammen i den klub, der betyder og altid har betydet noget for os.

Det startede i 1990, hvor vi var nogle stykker, der gerne ville genopfriske vore gamle sejladsfærdigheder i gaffelriggerne. Mange af os var selv bådejere, men at sejle en båd kun med sejl var en næsten glemt disciplin, som vi gerne ville finde ud af om vi stadig mestrede. Livet i egne både kan godt blive lidt ensomt, og det viste sig hurtigt at gamle og nye venskaber omkring en fælles interesse var særdeles berigende og nyttigt. Så vi sejlede og sejlede og hyggede os meget i de gamle både.

På et tidspunkt gik vi lidt videre og mødtes også om vinteren – dels hver den første mandag i måneden til frokost og dels til diverse andre arrangementer. Vi laver udflugter til museer og andre udstillinger – ofte, men ikke altid, med tilknytning til maritime emner, vi har lavet busture, foredrag og viseaftner i klubhuset, vi holder julefrokost og private fester m.m. Til klubbens faste arrangementer mødes vi også for at deltage som en fasttømret gruppe. Alt sammen noget der giver en bedre tilknytning til klubben, og som giver ny inspiration til det lidt smuldrende klubliv.

Det kan knibe med at skaffe nye “medlemmer”, for hvornår er man gammel nok til at være Gråsæl? Det må enhver afgøre med sig selv, men vi synes bare man skal lade det komme an på en prøve. Mød op med et åbent sind og en hel masse energi og nye ideer, så skal vi nok finde ud af det allesammen. Måske er tiden også snart inde til et samarbejde på tværs af klubskellene i Svanemøllehavnen – både til søs og på land!

Kontaktmand: Gorm Boa
tlf. 24651492
mail: gormboa@icloud.com