Nyhed

Projekt Nordhavnstunnel

(Fra Vejdirektoratets nyhedsbrev. Man kan tilmelde sig nyhedsbrevet på Deres hjemmeside, (https://www.vejdirektoratet.dk/nordhavnstunnel/nyheder))

Aktiviteterne er lige nu koncentreret om Svanemøllehavnen, og efter påske går vores entreprenør i gang med endnu flere opgaver i havnen. Læs mere om det nedenfor. Projekt Nordhavnstunnel ønsker alle en god påske.

Træer og buske foran roklubberne bliver fældet

Umiddelbart efter påske vil træer og buske på det grønne areal foran roklubberne blive fældet. Det sker i forbindelse med etablering af tunnelentreprenørens byggeplads i Svanemøllehavnen og adgangsvejen dertil.

Vi fjerner kun den del af beplantningen, som er nødvendig for etablering af byggepladsen og adgangsvejen. Blandt andet forbliver tre rønnetræer.

Når vores entreprenør er færdig med at bruge arealet i 2027, vil det grønne areal blive retableret.

Ny ind- og udsejling til Svanemøllehavnen

Skal man til og fra Svanemøllehavnen i båd eller kajak, er det via den nye sejlåbning, som er rykket mod syd.

Den tidligere ind- og udsejling er lukket, og molen på Lautrupkaj er fjernet for at give plads til selve tunnelbyggeriet.

Arbejdet med at fjerne molen ind til Svanesøen pågår fortsat.

Der bliver sat spuns i Svanemøllehavnen

Umiddelbart efter påske og til midten af juni vil der blive vibreret og slået spunsjern ned i Svanemøllehavnen. Arbejdet starter ud for havnekontoret og derfra arbejder entreprenøren sig ud mod havneløbet.

Spunsen bliver den midlertidige barriere mellem den resterende del af Svanemøllehavnen og den midlertidige arbejdsdæmning. Arbejdets fremdrift er afhængig af jordbundens beskaffenhed, og derfor kan tidsrammen for arbejdet variere.

Spunsningsarbejdet omkring selve byggegruben forventes fortsat at ske fra efterår/vinter 2023-2024.

Der vil blive arbejdet indenfor de gældende støjgrænser og arbejdstider, som er mellem kl. 7.00 og 19.00 på hverdage og arbejdet forventes at foregå mandag til torsdag.