Nyhed

Referat af Generalforsamling 2024

Referat af Generalforsamling i Sejlklubben Frem Tirsdag d. 12/3-2024 klokken 19:00 i Sejlklubbens Frems lokaler, Strandvænget 65, 2100 København Ø.

45 stemmeberettigede medlemmer var fremmødt.

Dagsorden:

1)    Valg af dirigent

2)    Bestyrelsens beretning

3)    Forelæggelse af regnskab for det forløbne år til godkendelse, samt budget for det kommende år.

4)    Fastsættelse af kontingent

5)    Behandling af indkomne forslag Vedtægtsændringer

6)    Valg af bestyrelsesmedlemmer, følgende er på valg:
Birgit Ryaa Hansen, (genopstiller)
Lars Walter (genopstiller)
Stig Nonboe Sørensen (genopstiller)
Niels-Jørgen Larsen (genopstiller)

Henrik Toft (genopstiller)

7)    Valg af suppleant til bestyrelsen

8)    Valg af en intern revisor
       Ole Rosted

9)    Eventuelt.

Formanden, Michael, bød velkommen til de fremmødte og foreslog Gorm Boa som dirigent.

Gorm overtog ledelsen af generalforsamlingen.

Ad. 1   Gorm gennemgik formalia og konstaterede at generalforsamlingen var indkaldt rettidigt.

           Forsamlingen blev bedt om at sætte mobiltelefoner på lydløs eller slukket.

           Lars Walter blev forslået og valgt som referent.

           Ole, Atansios og Martin blev valgt som stemmetællere.

Ad. 2   Bestyrelsens beretning.

Formandens Beretning.

Tak fordi I er mødt op til generalforsamlingen! Generalforsamlingen er det øverste organ i vores klub, hvor vi fastlægger de overordnede rammer og mål for, hvordan klubben skal udvikle sig.

Så det er vigtigt, at I er mødt op!

Jeg vil først som formand sige nogle mere generelle ting om året, der er gået.

Herefter vil udvalgsformændene m.fl. gå mere i detaljer med vores arbejde.

Jeg har nu været formand i et år – og når jeg ser tilbage på året har det været et år med mange udfordringer, men også et år hvor vi har opnået nogle gode resultater, der peger fremad!

Først vil jeg sige noget om vores arbejde på de ydre linjer:

  1. Visionsplansarbejdet i Svanemøllehavnen:

Når vi taler om visionsplanen, tænker vi på den plan, som Spektrum Arkitekterne lavede i 2021. Det er en plan for havnens udvikling, som alle klubberne i havnen står bag.

Som I ved, er der mange klubber i SMH: 4 Sejlklubber inkl. KØS, 4 roklubber og 4 andre klubber.

Samarbejdet bygger på en erkendelse af, at vi står overfor en række fælles udfordringer og muligheder, og at hvis vi vil have indflydelse på udviklingen, er det vigtigt, at vi så vidt muligt taler med én stemme udadtil.

Hvis vi kort skal nævne nogle af udfordringerne, så har vi – som I ved – en nabo mod øst, hvor der snart går en arkitektkonkurrence i gang og i løbet af nogle år, vil der blive bygget energianlæg og erhvervsbyggeri på kulpladsen og senere et prestigefyldt nyt teknisk museum. Vi har derfor en interesse i, at det naboskab kommer til at fungere godt.

I den anden ende af havnen er tunnelbyggeriet godt i gang. Og hvad gør vi, når det er færdigt? Skal vi bare reetablere havnen som den var? Eller skal vi benytte lejligheden til at få etableret en mere åben og sammenhængende havn?

Noget af det nyeste er så, at kommunen har planer om at etablere boliger mellem jernbanen og Strandvænget. Også dette vil forstærke interessen fra vores omgivelser på SMH. 

Selvom der løbende har været afholdt både mange interne møder i visionsgruppen og den tilknyttede arbejdsgruppe og eksterne møder med B&H, KK, politikere og andre, så har der de sidste par år ikke været meget fremdrift i arbejdet.

Vi vil derfor nu prøve at få arbejdet med visionsplanen op i gear ved at formalisere og professionalisere det:

Som en hoveddrivkraft i arbejdet har vi en arbejdsgruppe med repræsentanter for de fire sejlklubber og DSR, der repræsenterer roklubberne. Arbejdsgruppen refererer til en styregruppe, hvor alle klubberne er repræsenteret.

Vi vil forsøge at få ansat en projektmedarbejder, der kan presse på i forhold til at få realiseret nogle af de mange elementer i i visionsplanen. Vi vil forsøge at få ekstern finansiering til dette, men klubberne kommer også til at bidrage med finansieringen.

Desuden er der behov for at justere og opdatere visionsplanen. Det handler blandt andet om at gøre havnen endnu mere attraktiv for borgere i København, som ikke nødvendigvis er medlemmer af vores klubber. Dette er vigtigt, hvis KK og/eller fonde skal bidrage med finansieringen.

  • Fornyet lejeaftale med B&H for areal ved masteskur mm

Det fremgår af lejeaftalen, at udlejer ikke har noget ansvar for de fysiske forhold på arealet og at lejer er ansvarlig for enhver form for forurening på grunden. Det understreger, at det haster med vores kajprojekt med spuleplads, så vi kan få styr på det beskidte vand, vi nu udleder i havnen, når vi spuler vores både (Vi vender tilbage til kajprojektet).

Samarbejde mellem klubberne:

Der har i det forløbne år været et tæt og regelmæssigt samarbejdet mellem formændene for sejlklubberne, KAS, Sundet, Frem og KØS.

Samarbejdet har gjort det tydeligt, at vi har mange fælles interesser og at vi har brug for i højere grad at finde fælles løsninger på vores udfordringer.

Vi har forsøgt at etablere et samarbejde med KAS og Sundet om en mere gennemsigtig prisstruktur og hvis muligt en mere ensartet prispolitik på vores pladser. Men selvom vi startede for snart et år siden, er det endnu ikke lykkedes. Så vi må konstatere, at priserne på pladserne i de tre klubber er meget forskellige og svære at sammenligne. Noget af det der gør det svært at sammenligne priserne, er forskellige tilgange til i hvilket omfang, der skal spares op gennem pladspriserne

Som et eksempel på et vellykket samarbejde har vi i det forløbne år aftalt, at hvis der er ledige pladser på hold i Sundet, KAS eller Frem, er medlemmer af de andre klubber velkomne til at deltage

Vi har afholdt et fælles møde for bestyrelserne for Sundet, KAS, KØS, havnen og Frem for at drøfte fælles udfordringer og samarbejdsmuligheder. Det var et godt møde, der også viste, at vi har mange fælles interesser.

Men når vi taler om samarbejde, skal det ikke være nogen hemmelighed, at samarbejdet mellem KAS og Frem om kajprojektet ikke har været så konstruktivt, som vi kunne ønske det.

Kajprojektet er det projekt fra 2017, der omfatter en ny kaj, en el-kran og en spuleplads, hvor vi kan opsamle vores spildevand.

Fra Frems side har vi forsøgt at holde fast i, at vi har et færdigt kajprojekt fra 2017, som vi gerne ser realiseret så hurtigt som muligt.

Men her har KAS desværre haft meget svært ved at finde deres egne ben med hensyn til et nyt kajanlæg og håndteringen af både. 

Det er svært for Frem at gå videre med kajprojektet alene, så vi er meget optaget af, at KAS snart når til en eller anden form for intern enighed.

  • KØS:

Samarbejdet med KØS har fyldt en del det seneste år

KØS Sejlsport er som bekendt en sammenlægning af ungdomsafdelingerne i Kjøbenhavn Amatør Sejlklub, Øresund Sejlklub Frem og Sejlklubben Sundet. De holder til på Svaneknoppen KØS og optager medlemmer i alderen fra 8 til 25 år

Vores tilgang til KØS er, at vi har brug for hinanden:

På den ene side er det fortsat tilfældet – ligesom det var for 25 år siden, da KØS blev dannet – at de gamle sejlklubber ikke selv kan løfte at have hver sin ungdomsafdeling. Derfor giver det mening, at vi har og støtter KØS.

På den anden side er det en udfordring, at de tre gamle sejlklubber mangler unge kræfter og at KØS som fødekæde ikke fungerer så godt, som vi kunne ønske. Det arbejder vi på bliver bedre i fremtiden.

Vi har i bestyrelsen besluttet at støtte KØS med 90.000 kr. i 2024, svarende til det beløb vi gav i 2023.

På de indre linjer:

Frems medlemsudvikling og -profil

Nogle gange kan man høre, at nogen tror, at medlemstallet i Frem er for nedadgående og at vi efterhånden kun er pensionister tilbage. Men det er ikke hele sandheden, faktisk er vores medlemstal ret stabilt og vi har faktisk også en del yngre medlemmer i Frem!

Frem har således 730 medlemmer og det er samme niveau som for 10 år siden

Ser man på kønssammensætningen, er den noget skæv med 80 % mænd

Med hensyn til alderssammensætningen er 23 % under 40 år, 36 % er mellem 40 og 60 år og 41 % er over 60 år. Så den typiske Frem’er er altså en mand i 50’erne

Fejringer og kåringer af medlemmer i forbindelse med Stiftelsesfesten 2023

I alt fik fire 40års-jubilarer og fem 25års-jubilarer en lille tale og en nål til Stiftelsesfesten, der på alle måder var en stor succes. Der blev festet igennem og spillet god musik til dans af Tanstrup Hesse Duo. Vi håber at se mange af jer til næste stiftelsesfest den 23. november!

Og så kårede vi meget velfortjent aftenens dirigent Gorm Boa til nyt æresmedlem, så vi nu har i alt fem æresmedlemmer. Vi har i øvrigt planer om at lave en plade med æresmedlemmernes navne, der kan hænges op i klubben

Vedtaget værdigrundlag

Værdigrundlaget har vægt på samarbejde mellem klubberne og bæredygtige løsninger. Det betyder fx, at vi vil have etableret spuleplads, så vi ikke udleder beskidt vand i havnen, og at vi vil have en elkran i stedet for at bruge diesellastbil. Men værdigrundlaget understreger også, at vi vil værne om den særlige Frem kultur, vi har, hvor der er plads til alle og hvor vi hjælper hinanden.

Bedre medlemsservice:

Åbenhed: Ændret proceduren for offentliggørelse af referater fra bestyrelsen, så de hurtigere godkendes og offentliggøres på hjemmesiden

Medlemsservice på kontoret: Vi har arbejdet med at flere bestyrelsesmedlemmer bliver bedre til at varetage de opgaver, som fylder, når man har kontorvagt: udstede medlemskort, lave adgangsbrikker, orientere om praktiske forhold mm

God medlemsservice i forbindelse med sagsbehandling: Aftalt og indskærpet, at mail-kommunikation mellem bestyrelse og medlemmer skal foregå via vores officielle webmails, som ligger på hjemmesiden, og som udvalgsmedlemmer har adgang til, så vi altid kan se, hvad medlemmer har skrevet til bestyrelsen og hvad vi har svaret.

Arbejdet med regler for brug af klubhuset. Indtil videre bruges det alene til klubaktiviteter. Men der er fortsat overvejelser i gang, om vi kan gøre huset mere tilgængeligt for medlemmerne. Noget af det, der har udfordrer arbejdet er både praktiske udfordringer, fx med hensyn til brug af køkkenet, og et spørgsmål om, at der mangler folk til at påtage sig opgaver i Klubhusudvalget.

Styrkelse af udvalgsarbejdet i klubben:

Vi har i bestyrelsen vedtaget en række principper for udvalgsarbejdet, der handler om, at arbejdet i klubben så vidt muligt organiseres i udvalg, der hver især har en udvalgsformand, som sidder i bestyrelsen. Målet med dette er:

at arbejdet fordeles på flere hænder, så enkeltpersoner ikke skal stå alene med for mange opgaver,

at styrke involveringen af klubbens medlemmer i klubbens aktiviteter

og at sikre en høj kvalitet og synlighed i vores arbejde.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at udvalgsarbejdet i flere år i høj grad har hængt på nogle enkeltpersoner, der nærmest har været en slags enmandsudvalg. Det gælder pladsudvalget, kapsejladsudvalget og klubhusudvalget. Og det er ikke holdbart!

Det er også en af grundene til, at vi i dag fremsætter et forslag til at præcisere vedtægterne, så det kommer til at fremgå klart og tydeligt af vedtægterne, hvad klubben har af forventninger til formændene for de faste udvalg.

Flere medlemsaktiviteter

Vi startede 2024 med en nytårskur, hvor der var omkring 50 medlemmer, der var mødt op til et glas bobler og et par hyggelige timer. Det var en god dag!

Vi har også afholdt to medlemsmøder i år, der begge har været store succeser! Det første var den 18. januar, hvor vi sad i grupper og drøftede ideer til, hvad der skulle ske i klubben.

30 medlemmer skrev sig på lister i forhold til at blive kontaktet igen og den gruppe mødtes igen den 20. februar for at følge op på ideerne.

Noget af det, der indtil videre er kommet ud af møderne, er:

Nedsættelse af et tursejladsudvalg. Vi glæder os til at høre, hvad de finder på af aktiviteter

Nye medlemmer til udvalgene, blandt andet kapsejladsudvalget

Nedsættelse af en gruppe, der gerne vil renovere vores værksted. I første omgang skal de lave et forslag til bestyrelsen

Nedsættelse af gruppe, der skal sikre det praktiske omkring det meget populære symaskinekursus, som Karen Boa står for. Tanken er, at de medlemmer der gennemfører kurset, får udstedt et bevis og herefter kan bruge klubbens symaskine, når der skal repareres sejl mm

En sidste ting der kom ud af medlemsmøderne, som også skal nævnes, er genoptagelsen af den legendariske tradition torskegilde – dog nu uden torsk – men i stedet den også meget passende ret i en sejlklub, skipperlabskovs.

Med de ord vil jeg give ordet videre til formændene for de faste udvalg mm

Skoleudvalget. Birgit Ryaa Hansen

Sæsonen 2023 var som tidligere år med kursus i sejlkundskab og navigation med tilhørende eksamen, samt praktisk sejlads med afsluttende prøve for 2. Års eleverne.

Vi havde ikke så mange 2. Års elever, men mange 1. Års, så i den kommende sæson har vi mange 2. Års elever.

Vi har i vores klub fastholdt vores flåde af skolebåde, som består at 1 IF-er, 2 spækhuggere samt 2 gaffelriggere. Alle sejler 2. År på gaffelrigger og går til prøve i dem. Mange klubber skifter til J80 eller turbåde, men indtil videre er der ikke planer om det hos os.

Vi savner frivillige til at være bådsmænd, og som altid kan vi bruge flere lærere. I den kommende sæson har vi 3 der har meldt sig til at sejle med som føl, så på sigt får vi forhåbentlig 3 nye lærere, det ville være perfekt hvis alle 5 både kunne sejle alle dage.

Vi har for første gang i mange år ledige pladser på vores 2 kapsejladshold om mandagen, så hvis der er nogen der er interesseret i at lære noget om kapsejlads så skriv til sejlerskolen@oesf.dk

Bortset fra kapsejladsholdene, forventer vi at alle hold er fuldt besat når sæsonen starter.

Vi har stadig en venteliste vi tager fra ved frafald i starten af sæsonen, derefter forbliver holdene som de er for at man skal kunne nå de obligatoriske 12 gange per sæson.

Skolebådene søsættes 23. April, og sæsonen starter med introduktionsmøde onsdag 24. April, mens sejladserne starter fra mandag 29. april.

Til sidst skal der lyde en meget stor tak til alle lærere både sommer og vinter, bådsmænd og andre der lægger deres kræfter i sejlerskolen – det er som alt andet i klubben frivilligt, ulønnet arbejde.

Pladsudvalget. Stig Nonbo Sørensen

Fra 2024 bliver søsætning og ophaling med lejet kranbil.

Jeg henstiller at møde op i god tid så kranbilen ikke holder stille.

Såfremt man ikke er klar til de fastlagte datoer for ophaling og søsætning bliver det for egen regning.

Der er justeret priser på pladsen i 2024. De kan hentes på hjemmesiden under bådejere.

Der skal være synligt navn på båden, bukke og stativer. Alt uden navn på bliver kørt til skrot. Der bliver i 2024 holdt en arbejdsweekend på pladsen, nærmere datoer kommer på hjemmesiden.

Der kan kun laves aftaler med pladsudvalget, ikke andre.

Klubhusudvalget. Niels-Jørgen Larsen

Klubhusudvalget er et lille udvalg, og består ud over mig selv kun af Jens Jørgen Fomsgaard.

Der bliver sørget for de praktiske ting for klubhuset d.v.s. ansættelse af et rengøringsfirma og kontakt til elektriker og VS-firma.

Der ud over er der indkøb af forbrugsvare til toiletterne.

De seneste aktiviteter har været at kontakte en brandrådgiver for at få fastslået det maximale antal personer, der må være i klublokalet og sidst at indhente et tilbud på udskiftning af varmeveksleren. Der står vi desuden med den udfordring, at der måske er isoleret med asbest.

Desuden er der blevet fjernet en utrolig mængde elektriske ledninger, både med og uden fatninger og forbindelse til noget som helst. Til det arbejde har Jan Pepke ydet en meget stor indsats.

Kapsejladsudvalget. Morten Mejer Müller

Året 2023 startede med det der ikke måtte ske. Vores følgebåd sank på sin plads på østmolen. Efter at have fået den til at flyde igen gik der ikke ret lang tid før den var gal igen. Grunden til at den lå i vandet var at den trailer den skulle stå på var ”lånt” til andet formål. Da den endelig blev ledig fik vi, med hjælp af Simon og havnens røde jolle, fragtet jollen til nordmolen. Vi fik den taget på land og tømt den for vand. Det viste sig, at der var kommet saltvand i nærheden af elektronikken og at det ville koste et sted imellem 10.000 og 30.000 kr. at fikse det. Med den i hånden besluttede vi at sætte en ny og mindre motor. Så mangler vi bare at sikre os at skroget er i orden. Marta kom med andre ord ikke på banen i sæson 2023, men vi forventer at den er klar til sæsonstart.

På bane 1 blev det til et 3 aflysninger bl.a. fordi motoren i Svanen kom i problemer og måtte have skiftet gearkassen. Svanen er klar til sæsonen når der er skiftet olie og checket impeller.

Et ret dyrt år for vores kapsejlads!

Vi måtte konstatere, at antallet af deltagere på onsdagssejladsen har været aftagende over de seneste par år. Vi besluttede derfor at spørge deltagerne. Vi fik laver et spørgeskema som blev sendt ud til sejlerne. Det sidste jeg har hørt, at små 100 deltagere har besvaret spørgsmålene. Materialet er ret omfattende så nu mangler vi at finde ud af hvad vi kan gøre for at få vendt udviklingen.

Så er vi blevet bedt om at rømme det røde kapsejladsskur ved flisegangen og vi er i gang med at finde en midlertidig afløser.

Vi mangler baneledere i Svanemøllen så vi opfordrer til at nogle melder sig. Vi har 2 uddannelsestilbud:

  • DS baneleder kursus over en weekend – det plejer at være på Dalum landbrugsskole i Odense.
  • Lokal oplæring i baneledelse til onsdagsmatch.

Husk – ingen baneleder ingen kapsejlads!

Aktivitetsudvalget. Merete Østergaard

Aktivitetsudvalget består p.t. af 4 medlemmer. Vi har samarbejdet i de sidste par år og fordeler de opgaver, som udvalget står for.

I januar 2022 sluttede forpagtningen af restauranten og vi fik derfor igen rådighed over vores klubhus, og mulighed for at planlægge arrangementer uafhængig af andre.

I 2023 har vi afholdt nogle gamle traditioner f.eks nytårskur, medlemsmøder, standerhejsning og nedhaling, pinsetur, sommerfest, efterårsfest, havnetur, stiftelsesfest og julebanko.

Af nye tiltag fra aktivitetsudvalget kan vi nævne månedlig fredagsbar, forårsfest ( i forbindelse med standerhejsningen), Sankt Hans arrangement, præmieoverrækkelse med mad til onsdagsmatch fælles med Sundet, fælles julearrangement for Frem, KAS, Sundet, KØS og Søspejderne.

I 2024 vil aktivitetsudvalget også være aktive omkring H-båds stævne i maj og DH-DM i september.

I forhold til økonomien ser det rigtig fint ud. I 2023 har vi fået flere arrangementer i klubben, som har været billigere både for medlemmerne og for klubben. Besparelse på ca. 2/3 af udvalgets budget. Dette kan lade sig gøre ved at købe fornuftigt ind, have aktive frivillige og ikke skulle betale høje restaurantionspriser.

Udvalgets konkrete arbejdsopgaver:

  • Lave årskalender for arrangementer
  • Sikre nødvendige opslag til arrangementerne (nyhedsbrev, hjemmeside, facebook, opslag i Skipperstuen, til andre klubber)
  • Lave aftaler (pinse- og havnetur)
  • Have overblik over beholdningen i bar og køkken (øl, vand, vin, spiritus, kaffe/te/kakao, engangsservice, stearinlys, servietter, krydderier og andre tørvarer)
  • Lave menuer
  • Lave indkøb
  • Tilberede maden
  • Ordne diverse rengøringsopgaver (rense fadølsanlæg, afkalkning kaffemaskine og elkedel, vaske duge, vaske viskestykker og karklude, holde hylder rene, vande og gøde planter)
  • Under arrangementerne passe baren, vaske op, oprydning)

Hvis der er nogle medlemmer, som kunne have lyst til at give en hånd med til nogle af arrangementerne, kan I give os jeres telefonnummer og mail og oplysninger om hvad og hvornår I har mulighed for det.

Jeg er ikke på valg i år, men hvis der er nogen der er interesseret i bestyrelsesarbejde og gerne (muligvis til næste år) vil stille op til valg, er du meget velkommen til i det kommende år, at blive introduceret til aktivitetsudvalgets repræsentants opgaver i bestyrelsen.

  • Sikre at der afholdes udvalgsmøder med dagsorden og referat
  • Sikre at der er det nødvendige antal frivillige i udvalget, som er nødvendige for at kunne afholde de arrangementer som er planlagt
  • Sikre at oplysninger, som kan være til gavn i udvalgets arbejde, lægges tilgængeligt for andre i en digital mappe
  • Orientere bestyrelsen, hvis udvalget bliver bekendt med problematikker, som kan have betydning for udvalgets arbejde
  • Sikre at der opretholdes kontakt til og at der samarbejdes med de øvrige sejlklubber i Svanemøllehavnen omkring arrangementer
  • Føre løbende regnskab og ikke overskride budgettet

Mad og Foredrag. Susanne Christiansen

Snart lakker 11.sæson af Mad og Foredrag til ende og det vil sige 55 meget forskellige foredrag.

I denne sidste sæson synes jeg, vi er gået fra uscces til succes med i gennemsnit over 40 tilhørere nogle gange et godt stykke over 50. Samtidig har vi været så heldige, at Merete har sørget for dejlig mad.Kombineret med gode oplægsholdere betyder det, at konceptet Mad og Foredrag endne et år har bestået sin prøve.

Som noget nyt har jeg i år fået støtte af et udvalg på 3 andre, Lillian, Minna og Lars og vi skal så småt i gang med at planlæge sæson 24/26. Vi modtager gerne gode forslag tul spændende foredragsholdere.

Kommunikation. Susanne Christiansen.

Øresundssejlklubben Frems kommunikationssrategi går ud på, at vores hjemmeside oesf.dk er vores faste anker. Her skal alle oplysninger vedrørende Frem, aktiviteter og beslutninger fremgå.

Som noget nyt også referater fra bestyrelsesmøder på siderne.

For at sikre, at alle medlemmer bliver opmærksomme på de vigtigste problemstillinger og begivenheder har Frem også et Nyhedsbrev, Koøjet, der kommer direkte ind i alles mailboks.

Der er ca. 740, der modtager nyhedsbrevet og  kun ca. 1% afviser, åbner ikke nyhedsbrevet. Flere op til halvdelen af det udsendte Nyhedsbrev vises mere en en gang.

Der har været udgivet 10 nyhedsbreve siden sidste generalforsamling og 5 ekstraordinære.

Uden om bestyrelse og den officielle kommunikation er der oprettet en facebookgruppe, som vedligeholdes af Morten Terp.  Den har i øjeblikket 690 brugere.

For de, der bruger facebook er der mulighed for at få informationerne hurtigere, men alle relevante informationer vil komme i Nyhedsbrevt og ligge på Frems hjemmeside.

Vi er ikke på andre medier, men kunne godt kommer på X, tidligeere twitter og instagram. Vi har desværre ikke blandt os kapacitet og især viden. Så vi vil da gerne have hjælp.

Kulpladsen. Poul Koldsø

Bådene skal i vandet 13. april 2024. Præcis tidspunkt, hvornår din båd skal i vandet vil fremgå af opslag på lågen til Kulpladsen samt på klubbernes hjemmeside.

Pladsen skal være ryddet inden 1. maj 2024, fordi vores lejemål er opsagt.

Skure skal være ryddet inden 1. maj 2024.

Alle materialer som ikke er fjernet inden den 1. maj, vil blive fjernet og kørt til skrot. Bådejere som har efterladt materiel efter den 1. maj, vil blive opkrævet betaling for fjernelse af det efterladte.

Der vil blive arrangeret en fælles oprydnings weekenden den 20.-21. april, hvor alt materiel som skal skrottes vil blive samlet og klubberne betaler vognmand for bortskaffelse. Materiel som skal skrottes skal sorteres i bunker: metal, træ, plast mm.

Der indhentes pris, fra nedbrydningsfirma, på nedbrydning og fjernelse af skure på Kulpladsen, som forventes skal udføres i løbet af uge 17.

Alle som nu har plads på Kulpladsen får mulighed for at komme på land, små både ved en af de permanente landpladsser og større både ved erstatningshavnen, Svanemøllehavnen Nord. Det er bådpladsudvalgene, som sammen med havnen beslutter hvilken plads der tilbydes bådejere.

Der skal anvendes systemstativer på pladsen ved Svanemøllehavnen Nord. Havnen indkøber systemstativer som bådejere skal betale leje af -> Leje af systemstativer pr år:
3 tons 800,00 kr. 6 tons 1100,00 kr. 8 tons 1450,00 kr. Pris pr. motorbåd tillæg stativ/vinter kr. 100.

Der vil være mulighed for at komme på land med mast ved Svanemøllehavnen Nord. Tillægspris pr. år for at komme på land med mast er kr. 200.

Optagning og søsætning foretages hverdage og ikke i weekenderne.

Der er ikke, mulighed for at leje skure ved Svanemøllehavnen Nord

Foreløbig har vi pladsen ved Svanemøllehavnen Nord frem til 2027, 3 vintre (24-25, 25-26 og 26-27). Hvis vi ikke kan forlænge lejeaftale, kan det medføre at der skal findes ny plads efter 2027.

Hvis bådejere, som nu er på Kulpladsen, ikke ønsker at komme på land i Svanemøllehavnen Nord eller ved en af de permanente landpladser, skal de give besked til klubbens Pladsudvalg inden den 1. maj 2024.

Store både over ca. 7 tons kan ikke forvente at kunne få plads ved en af klubbernes permanente landpladser.

Der er enkelte både som er på Kulpladsen som ikke kan håndteres ved den nye plads, Svanemøllehavnen Nord. Det er typisk bådene der er 10 t. eller derover eller er uhåndterbare i størrelsen med det materiel der er besluttet til håndtering. De pågældende bådejere bliver kontaktet af klubbens pladsudvalg.

Havnens bestyrelse. Henrik Toft

Status på mit arbejde i bestyrelsen:

Jeg sidder her i ØSF’s bestyrelse primært for at sikre vores interesser i Svanemøllehavnen’s bestyrelse.

Arbejdet i den seneste periode og de igangværende initiativer:

Vi stræber efter at fremtidssikre vores havn, og vi har mange muligheder for at sikre, at vores havn forbliver attraktiv, uanset om man besøger den fra land eller til vands.

Vores havn er nedslidt, og store dele af området trænger til opdatering.

Vi har unikke muligheder for at påvirke omverdenen til at interessere sig for denne proces – nemlig at sikre, at Svanemøllehavnen forbliver en havn, hvor alle klubber kan bevare deres værdier, samtidig med at den moderniseres og opdateres til alles gavn og glæde. Alt dette skal/bør ske i takt med at omgivelserne omkring os ændrer sig til noget nyt.

For omgivelserne kommer til at ændre sig – ja det kommer til at ske, både for Svanemølleværket, tunnel under havnen, Standvænget, området over ved banen og naturligvis nordhavnen. Overalt er der ændringer – og vi skal forsøge at følge med på samme tid som havnen og klubberne skal beholde deres værdier.

Hvad angår havnens logistik, arbejder vi på at få alle klubber til at tilslutte sig en fælles løsning for optagning og bådhåndtering så hurtigt som muligt. Som alle nok er bekendt med har vi måtte sige farvel, til vores lastbil/med kran, som ganske enkelt var blevet for slidt og konstant dyr i reprationer. Ind til vi har en ny løsning, løfter vi både i og ud af vandet med hjælp fra en ekstern kranmand (En ret dyr løsning).

Havnen anbefaler, at vi indfører optagning med elkraner og systemstativer til alle både af mange gode grunde, herunder arbejdsmiljø, miljøhensyn, pladsoptimering og havnens daglige drift. Dette er også relevant for de mange bådejere, der vælger at lade deres både overvintre i vandet – da vi øger kapiciteten nødvendigt – så alle kan få deres både vedligeholdt. Alt dette kan kun lade sig gøre med et nyt og MEGET nødvendigt Kajanlæg.

På ØSF’s side skal vi også se fremad og erkende, at den renovering, vi foretog for omkring 500.000 kroner i 2022, ikke er en holdbar løsning på lang sigt. Vi har en miljølovgivning, der pålægger os at installere et filter til at rense og opsamle vand og rester, efter spuling af vores bunde. Dette krav har været pålagt os siden 2002, men indtil videre har ØSF ikke taget de nødvendige skridt til at løse dette og sikre, at vi har en lovlig løsning. Dette skal vi handle på så hurtigt som muligt. De nævnte udfordringer håber vi at imødegå med løsninger fra det igangværende kajprojekt, som vi arbejder på at realisere på kort sigt.

Havnens drift fungerer generelt godt, herunder også driften af Svanemøllehavnen Nord, selvom der naturligvis har været udfordringer i forbindelse med ibrugtagningen. Vi må dog konstatere, at Vejdirektoratet ikke har haft styr på at levere et havneanlæg, der fungerer optimalt, selvom det kun er for en kort periode på over 5 år.

Tunnelbyggeriet ser ud til at følge planen og forventes at overholde tidsplanen. Man kan følge processen på VD’s hjemmeside, og havnen vil løbende forsøge at dele de informationer, der kommer.

Økonomien i Svanemøllehavnen er sund, men vi er nok ikke rustet til at klare store uforudsete udgifter. I 2024 havde vi i vores budget besluttet en stigning på pladslejen på 6%, men en administrativ fejl resulterede i, at vi udsendte en opkrævning med kun 4%. Dette er meget beklageligt, og alle bør forvente

endnu en stigning næste år. I vores budget for 2024 forventer vi desværre et mindre underskud, hvilket ikke er optimalt.

Der er meget arbejde i Svanemøllehavnen A/S, vi der sidder i bestyrelsen har en finger med i alt, og det er faktisk rigtigt spændende. Den store forskel på at sidde i ØSF´s bestyrelse og havnens er at man i havenen taler drift og heldigvis i ØSF taler om klub/foreningslivet.

Ønsker man at komme i kontakt med den person som er ØSF person i havnen, kan man fremover skrive direkte til en ny email: havnerep@oesf.dk.

I ØSF´s bestyrelse har jeg også en “hygge” rolle i aktivitetsudvalget, et på alle måder velfungerende udvalg under Merete.

Jeg har sørget for at skaffe et H-Bådsstævne til ØSF, så her i maj får klubben besøg af den største kølbådsklasse i Danmark, og med sikkerhed den mest aktive. Klassen består også af nogle af Danmarks allerbedste sejlere, og verdensmesteren kommer også. Kapsejlads har ikke haft fokus i ØSF i mange mange mange år, så jeg er glad for, at vi kommer i gang. Og hvorfor ikke starte sæsonen med et fantastisk stævne her i ØSF til maj for en fantastisk klasse.

Jeg nyder bestyrelsesarbejdet i havnen og i ØSF og vil gerne tage endnu en periode.

Forsamlingen havde herefter mulig for at stille spørgsmål til beretningen.

Der blev stillet spørgsmål til revisionsplan, plads og parkering.

Forsamlingen tog bestyrelsens beretning til efterretning.

Ad 3.   Regnskab 2023

           Joe forelagde regnskabet 2023 som blev vedtaget enstemigt af forsamlingen

Budget 2024

Budgettet for 2024 blev gennemgået og taget til efterretning af forsamlingen.

Ad. 4.  Bestyrelsen meddelte, at kontingentet for 2025 vil blive fastholdt, da der ikke har været de store udsving på udgiftsiden.

Ad. 5.  Vedtægtsændringer. Michael gennemgik ændringerne til formuleringerne til § 13. Forsamlingen vedtog disse enstemigt.

Ad. 6.  Valg til bestyrelse.

           Bestyrelsen foreslog Birgit Ryaa Hansen som næstformand. Birgit blev valgt uden modkandidat.

           Henrik Toft blev foreslået som havnerepræsentant i Svanemøllehavnen. Henrik blev valgt uden modkandidat.

Lars Walter, Stig Nonboe Sørensen og Niels-Jørgen Larsen stillede op til de 3 ledige bestyrelsesposter. Herudover stillede Ole Rosted op.

Herefter blev der skriftligt valg.

Ole Rosted modtog 32 stemmer,

Lars Walter Modtog 35 stemmer,

Niels-Jørgen Larsen modtog 37 stemmer og

Stig Nonboe Sørensen modtog 14 stemmer.

Herefter betragtedes Ole, Lars og Niels-Jørgen som valgt.

Formanden takkede for Stigs indsats i bestyrelsen.

Ad. 7. Valg af suppleanter til bestyrelsen.

       Kathrine Raunkjær stillede sig til rådighed sammen med Stig Nonboe Sørensen

Ad. 8. Valg af en intern revisor
Athanasios Zikas stillede op som kritisk revisor og blev valgt med applaus.

Ad. 9. Eventuelt.

       Der blev stillet forslag om at ”jævne” bådpladsen.

Der blev opfordret til at bakke op omkring H-bådsstævnet, der afholdes i dagene 11 – 12 maj 2024.

Der blev stillet spørgsmål om ”billardbordet”. Bestyrelsen meddelte, at de ikke mente, at der var plads til et billardbord, med de nuværende aktiviteter.

Dirigenten takkede for god ro og orden.

           Godkendelse af referat:

           København d. 1/4-2024

           Dirigent:    Gorm Boa      :


           Referent:    Lars Walter   :