Nyhed

Referat af Generalforsamling 25/3-2025

Referat af Generalforsamling i Sejlklubben Frem Tirsdag d. 25/3-2025 klokken 19:00 i Sejlklubbens Frems lokaler, Strandvænget 65, 2100 København Ø.

61 stemmeberettigede medlemmer var fremmødt.

Dagsorden:

1)    Valg af dirigent

2)    Bestyrelsens beretning

3)    Forelæggelse af regnskab for det forløbne år til godkendelse, samt budget for det kommende år.

4)    Fastsættelse af kontingent

5)    Behandling af indkomne forslag

       Vedtægtsændringer

       Indkomne forslag

6)    Valg af bestyrelsesmedlemmer, følgende er på valg:

Michael Andersen – formand direkte valg (genopstiller)
Joe Fnug Hansen (genopstiller)
Susanne Christiansen (genopstiller)
Kathrine Raunkjær (genopstiller)

       Morten Mejer Müller (genopstiller ikke)

       Merete Hansen (genopstiller ikke)      

7)    Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen, hver for 1 år.

8)    Valg af en intern revisor

9)    Eventuelt.

Formanden, Michael, bød velkommen til de fremmødte og foreslog Gorm Boa som dirigent.

Gorm overtog ledelsen af generalforsamlingen.

Ad. 1   Gorm gennemgik formalia og konstaterede at generalforsamlingen var indkaldt rettidigt.

           Forsamlingen blev bedt om at sætte mobiltelefoner på lydløs eller slukket.

           Lars Walter blev forslået og valgt som referent.

Ad. 2   Bestyrelsens beretning.

Formandens Beretning, Michael.

Tak fordi I er mødt op til generalforsamlingen!

Generalforsamlingen er det øverste organ i vores klub, hvor vi fastlægger de overordnede rammer og mål for, hvordan klubben skal udvikle sig. Så det er vigtigt, at I er mødt op!

Jeg vil først som formand sige nogle mere generelle ting om året, der er gået.

Herefter vil tovholderne for de forskellige udvalg gå mere i detaljer med vores arbejde.

Når jeg ser tilbage på det seneste år, er der sket meget.

Vi har skabt mange forbedringer i vores klub, men samtidig har vi også i det seneste år haft mange udfordringer i forhold til at udvikle havnen sammen med vores naboklubber!

Først vil jeg sige noget om Frems udadvendte arbejde:

Samarbejde med de andre sejlklubber

Vores naboklub, KAS, fik ny bestyrelse og ny formand for et år siden. De har brugt det seneste år på at finde sig selv og få styr på deres organisation og økonomi – og det har betydet, at vores samarbejde fx omkring visionsplan og ny havnefront er blevet ”slået tilbage til start”. Vi synes, at vi har været meget tålmodige, men vi savner noget mere fremdrift i samarbejdet.

Med hensyn til kajprojektet er status, at vi forsøger at finde et kompromis med KAS for en fælles optageløsning med fælles spuleplads, men vi er desværre ikke kommet meget længere end vi var for et år siden. 

I forhold til visionsplanen meldte KAS sidste forår ud, at de ikke stod bag visionsplanen mere og lagde afstand til arbejdet bag. Fra Sundets og vores side svarede vi KAS, at vi hverken havde ressourcerne eller lysten til at genstarte den omfattende proces med at lave en ny visionsplan, som alle havnens klubber jo ellers stod bag. Resultatet af KASs nye linje var, at den nedsatte arbejdsgruppe nedlagde sig selv og at visionsarbejdet siden har stået på pause.

Det seneste der er sket i forhold til visionsplanen er dog, at vi lige som KAS, Sundet og KØS har meldt os ind i DGI, så alle fire sejlklubber i havnen nu er medlemmer. DGI kan hjælpe os med at få kontakt til politikerne i KK og det kan være nyttigt ikke mindst i et valgår.

Står det til os i Frems bestyrelse, bliver kontakten til KK på grundlag af visionsplanen, hvor vi så må understrege, at vi ikke har nogen forventning om, at den skal realiseres 1:1.

Med hensyn til vores nabo mod øst, Svanemølleværket, er status fortsat, at der skal bygges et stort energianlæg ved kulpladsen

Nogen af jer hørte om det i januar på mødet i Mad og Foredrag, da klubben havde besøg af Ulrik Winge, der er projektdirektør i Bygnings- og udviklingsfonden.

Han holdt vist nogenlunde det samme oplæg som han gjorde i november, da Frem var vært for et fællesmøde for alle havnens klubber

Når man ved, hvor stort et anlæg der er brug for, kan man tage stilling til, hvordan resten af grunden skal benyttes. Det vil kræve såvel en ny lokalplan som en arkitektkonkurrence.

Det er Hofors forventning, at det vil tage omkring fire år at bygge anlægget. Så hvad der ellers kommer til at ske på nabogrunden, det ligger lidt ude i fremtiden.

Men det er en sag, som vi har fokus på – og indtil nu må vi sige, at vi har haft et meget fint samarbejde med Ulrik Winge. Og vi følger sagen tæt!

I den anden ende af havnen er tunnelbyggeriet godt i gang, selvom vi senest har fået at vide, at færdiggørelsen bliver udsat et års tid.

Det interessante spørgsmål i den forbindelse for os som klub, er, om havnen blot skal reetableres, som den var før tunnelbyggeriet? Eller om vi skal benytte lejligheden til at få etableret en mere åben og sammenhængende havn?

Det skal de tale om i havnebestyrelsen, men udgangspunkter er, at kan vi ikke blive enige om andet, bliver havnen reetableret, som den var.

Fornyet lejeaftale med KK

Lejeaftalen gælder i tre år, 2025-2027 og det fremgår af lejeaftalen, at arealet skal holdes i ”pæn og ordentlig stand”, at der ikke må bruges pesticider ol. og at brug af arealet ikke må medføre forurening. Det har vi skrevet under på!

En ting er rydde op og lade være med at bruge ukrudtsbekæmpelse på pladsen. Noget andet er, at det haster med at få etableret en spuleplads, så vi kan få styr på det beskidte vand, vi nu udleder i havnen, når vi spuler vores både. Og der håber vi fortsat – som nævnt – på en fælles løsning med KAS. Jo før, desto bedre!

Samarbejde mellem de gamle sejlklubber og KØS

Vi fire formænd for klubberne mødes jævnligt for at drøfte sager af fælles interesse. Selvom der er tale om et uformelt forum, er det et vigtigt forum, når vi skal forsøge at finde fælles fodslag klubberne imellem. Det fungerer lidt som et uformelt supplement til havnebestyrelsen, hvor KØS jo ikke er med og hvor der skal træffes beslutninger omkring havnens drift.

Aktuelt forsøger vi at finde måder til at få børne- og ungearbejdet, der finder sted i KØS til at spille bedre sammen med aktiviteterne i de tre gamle sejlklubber. Vi ser jo gerne, at de unge sejlere melder sig ind i vores klubber, når de er blevet voksne – men som det er i dag, er det ikke nogen selvfølge.

Overgang til systemstativer

Igennem snart mange år har vi i havnen talt om, at vi skulle gå over til systemstativer. De er mere sikre både for havnens personale og på pladserne. De giver en mere effektiv bådhåndtering og så fylder de ikke så meget, når de ikke benyttes, fordi de kan stables. Så vi bedre kan bruge vores plads til andre ting om sommeren end gamle bukke.

Det har derfor været drøftet mange gange i havnebestyrelsen og i klubsamarbejdet, fordi KAS har været imod indførelsen af systemstativer, vistnok især af økonomiske grunde.

I Frems bestyrelse har vi derfor besluttet, at nu vil vi ikke vente længere. Derfor går vi nu efter selv at indkøbe systemstativer til alle Frems både. Vi har pengene, så ved at selv at købe dem slipper vi for at skulle betale finansieringsomkostninger. En anden grund til at købe dem netop nu er, at det vil gøre det lettere at få bådene på land til efteråret, så vi kun behøver at bruge en og ikke to kraner. Det vender vi tilbage til.

H-bådsstævne

En sidste ting jeg vil nævne vedrørende klubbens udadvendte aktiviteter er det H-bådsstævne, vi afholdte i maj 2024.

Målet med vores deltagelse var dels at give H-bådsklubben en god oplevelse, dels at styrke Frems profil inden for kapsejlads.

Begge dele lykkedes, så det var en god oplevelse – og en god dag for Frem!  

Nu vil jeg sige noget om, hvad der er sket i vores egen klub

Styrkelse af udvalgsarbejdet i klubben:

Som I måske husker, justerede vi vedtægterne på generalforsamlingen i 2024 og jeg pegede i beretningen på behovet for at styrke udvalgsarbejdet i klubben, fordi velfungerende udvalg er nødvendige for at få de mange ting til at ske, som kendetegner en aktiv klub

Det er derfor også godt at kunne sige, at det nu er lykkes at få etableret et velfungerende pladsudvalg, hvor Kathrine har påtaget sig opgaven med at koordinere de mange gøremål.

Det er vigtigt, at udvalgene og bestyrelsen spiller godt sammen. Den almindelige måde at gøre det på, er at tovholderen for udvalget sidder i bestyrelsen. Men det kan også gøres på andre måder, fx har Merete besluttet at udtræde af bestyrelsen, selvom hun fortsat vil varetage en vigtig rolle i aktivitetsudvalget.  Det er så vores opgave at sikre en ”livline” til bestyrelsen.

Udlån af klubhuset.

Det seneste år har bestyrelsen brugt meget tid på at få skabt mulighed for, at medlemmerne kan låne klubhuset på lørdage – hvor klubben ikke bruger det – til medlemmernes runde fødselsdage ol.

Der har især været to udfordringer i den forbindelse:

For det første det rent praktiske med fx at få indrettet køkkenet til at flere skal kunne bruge det, lave regler for brugen af lokalerne mm. Og det har nogle af vores aktive medlemmer allerede brugt mange timer på!

For det andet at få en gruppe medlemmer til at tage sig af arbejdet med at administrere udlånet, herunder at sikre at lokalerne efter brug bliver afleveret i god stand

Det er derfor en rigtig god nyhed, at det hele nu ser ud til at falde på plads, og ikke mindst at en stor gruppe medlemmer har meldt sig, så ordningen kan gå i luften den 1. maj i år.  Det vil der snart komme meget mere information om!

Til sidst vil jeg nævne nogle udvalgte medlemsaktiviteter fra året, der er gået

Stiftelsesfesten i 2024 var igen en stor succes, hvor vi havde valgt at slå skolefesten og stiftelsesfesten sammen, så der både blev uddelt førerbeviser og fejret jubilarer.

På den måde sikrede vi, at der både var fokus på vores yngre og ældre medlemmer.  Og vi tænker, at det kan være en god anledning til at lære nye medlemmer at kende på, så vi ikke alene behøver at tale med dem, vi plejer at tale med!

Til stiftelsesfesten fejrede vi to 25 års-jubilarer, en 40-års-jubilar, en 50-års-jubilar og – hold nu fast – en 70-års-jubilar. Det sker ikke hvert år!

Men festligt er det, så gå ikke glip af næste Stiftelses- og skolefest, der holdes lørdag den 22. november!

Vi startede 2025 med en nytårskur, hvor der var omkring 50 medlemmer, der var mødt op til et glas bobler og et par hyggelige timer. Det var en god dag!

Også i det forløbne år har vi traditionen tro festligholdt stander-hejsning og -nedtagning. Det er hyggelige uformelle arrangementer, der markerer de særlige skift i årets gang i klubben. Vi har dog også registreret, at der ikke nødvendigvis er lige så mange, der har lyst til at deltage i de efterfølgende fester. Måske fordi vi med vores månedlige fredagsbarer har nået et mætningspunkt med klubfester.

Vi har også afholdt et medlemsmøde i år, der var en lige så stor succes som de medlemsmøder, vi holdt året før. Der kom mange spændende forslag på banen, som vi arbejder videre med.

Noget andet der er sket i året er, at vi nu har fået affaldssortering, som man kender det fra der, hvor man bor. Lars og Wills har lavet affaldsgården. Så nu er det bare op til os andre at vise, at vi godt kan kende forskel på metal, plastik og restaffald.

Symaskinekurset, hvor medlemmerne kan lære at bruge en professionel symaskine, har nu kørt et års tid og har været en stor succes. Omkring 40 medlemmer har fået et bevis på gennemgået kursus og må nu benytte maskinen, når der skal repareres sejl mm

Og så skal det også nævnes, at klubben jo har anskaffet et billard på baggrund af et stærkt medlemsønske. I første omgang havde vi jo i bestyrelsen besluttet ikke at indkøbe et billard, men efter en underskriftindsamling blev det tydeligt, at det var noget, som mange godt kunne tænke sig. Så nu står det der til fri afbenyttelse. Det håber vi, at mange vil få glæde af og at det kan være endnu en grund til at gøre brug af vores klubhus.

Endelig skal det nævnes, at vi også i år har haft en række meget vellykkede Mad og Foredrag arrangementer om mange spændende emner – foruden de velbesøgte fredagsbarer, der er med til at skabe liv og glade dage i klubben.

Med de ord vil jeg give ordet videre til formændene for de faste udvalg mm

Der blev stillet en række spørgsmål til formandens beretning. Da disse spørgsmål berørte andre beretningspunkter, blev det foreslået af dirigenten, at tage en samlet diskussion når alle beretningspunkter var fremlagt.

Pladsudvalget, Kathrine

Orientering fra Pladsudvalget til Generalforsamling 2025

Pladsudvalget består af følgende, der løser følgende opgaver.

Søsætningen 2025 vil foregå med to-krans-løsning.

Der arbejde på optagning 2025 at det bliver med systemstativer og en stor kran.

KAS åbning som vi sagde foreløbigt nej til og hvorfor.

Vedligehold af pladsen:

: Miljøstation er etableret, container fjernes efter 9. maj.

: Pladsen er planet.

: Fælles arbejdsdag 3. maj – oprydning, stakit males, etc.

: Ønsker lille udbedring af værksted. Snakke fremtidige muligheder for værkstedssamarbejde
med KAS.

Aktivitetsudvalg, Merete.

Beretning fra aktivitetsudvalget til generalforsamlingen i FREM 25.3.2025

Aktivitetsudvalget består p.t. af 4 medlemmer. Vi har samarbejdet i de sidste 3 år og fordeler de opgaver, som udvalget står for.

I 2024 har vi afholdt nogle traditioner f.eks nytårskur, medlemsmøder, generalforsamling, standerhejsning og nedhaling, pinsetur, havnetur, stiftelsesfest og julebanko.

Derudover har der været afholdt en månedlig fredagsbar, Sankt Hans arrangement, præmieoverrækkelse med mad til onsdagsmatch fælles med Sundet, fælles julearrangement for Frem, KAS, Sundet, KØS og Søspejderne.

I forhold til økonomien ser det stadig rigtig fint ud. I 2024 har vi fået flere arrangementer i klubben, som har været billigere både for medlemmerne og for klubben. Besparelse på ca. 2/3 af udvalgets budget. Dette kan lade sig gøre ved at have aktive frivillige, købe fornuftigt ind og fremstille maden fra bunden.

I 2025 har udvalget rettet aktiviteterne til så de afspejler medlemmernes ønsker (fra spørgeskemaer udfyldt af medlemmer til fredagsbar og på medlemsmøde i foråret 2024). Aktiviteterne vil blive evalueret ved årets slutning, men der kan dog tilføjes enkelte ekstra arrangementer i løbet af året.

Her er nogle af udvalgets konkrete arbejdsopgaver:

  • Lave årskalender for arrangementer
  • Sikre nødvendige opslag til arrangementerne (nyhedsbrev, hjemmeside, facebook, opslag i Skipperstuen, til andre klubber)
  • Lave aftaler (pinse- og havnetur)
  • Have overblik over beholdningen i bar og køkken (øl, vand, vin, spiritus, kaffe/te/kakao, duge, stearinlys, servietter, krydderier og andre tørvarer)
  • Lave menuer
  • Lave indkøb
  • Tilberede maden
  • Ordne diverse rengøringsopgaver (rense fadølsanlæg, afkalkning kaffemaskine og elkedel, vaske duge, vaske viskestykker og karklude, gøre rent i barområde og de bagerste lokaler, vande og gøde klubhusets planter)
  • Under arrangementerne passe baren, vaske op, oprydning)

Hvis der er nogle medlemmer, som kunne have lyst til at give en hånd med til nogle af arrangementerne, kan I give os jeres telefonnummer og mail og oplysninger om hvad og hvornår I har mulighed for det.

Jeg er på valg i år og genopstiller ikke. Så hvis der er nogen der har interesse for bestyrelsesarbejdet i klubben og er klar til at være en del af aktiviteterne i udvalget, så spring til og meld dig.

Som bestyrelsesmedlem for aktivitetsudvalget er man ansvarlig for følgende opgaver:

  • Sikre at der afholdes udvalgsmøder med dagsorden og referat
  • Sikre at der er det nødvendige antal frivillige i udvalget, som der er behov for, for at gennemføre de arrangementer som er planlagt
  • Deltage i udvalgets arbejdsopgaver på lige fod med de øvrige udvalgsmedlemmer
  • Sikre at oplysninger, som kan være til gavn i udvalgets arbejde, lægges tilgængeligt for andre i en digital mappe
  • Orientere bestyrelsen, hvis udvalget bliver bekendt med problematikker, som kan have betydning for udvalgets arbejde
  • Sikre at der opretholdes kontakt til og at der samarbejdes med de øvrige sejlklubber i Svanemøllehavnen omkring arrangementer

Sammen med udvalget at føre løbende regnskab og sikre at budgettet ikke overskrides

Klubhusudvalget, Niels-Jørgen??

Klubhus og veranda

Udskiftning af målerskab til fordeling af EL i hus og plads er gennemført og også en del ændringer i køkkenet.

Der er igangværende planer om bedre lys på veranndaen, så kortundervisningen på skolen kan foregå der.

Varmeveksleren til opvarmning af restauranten er ændret i indstillingen, så en tilfredsstillende temperatur er opnået.

Billiardet ser ud til at være en succes blandt medlemmerne.

Kapsejlads, Morten Mejer-Müller

Sidste år stod Frem som arrangør af et H-Båds stævne. Henrik var stævneleder, så den historie vil han gerne fortælle.

Vores andre kapsejladsaktiviteter sker gennem Svanemøllebugten Sejlsport.

Der er sejlet 16 onsdagssejladser på 2 baner.

Bane 1 – både der sejler efter handicap.

Antallet af deltagere er faldet, 42 både i snit. Tendensen med faldende deltager antal fortsætter.

Vi har generelt gode hjælpere, men der mangler baneledere og nogle til at sejle dommerbåd og følgebåd.

Bane 2 – entypebåde – H-både, J80 og Spækhugger

Bane 2 sejler med Nord som udgangspunkt.

Antallet af deltagere er lidt højere end 2023, 32 både. Det er 4 flere end sidste år. Der er fremgang i Spækhugger og H-båd, men lidt færre J80.

Der er blandt søens folk stor begejstring for vores bane 3 – en stor tak til team Merete for det hyggelige arrangement i Frem efter sejladserne.

Jakob Jensens værft har henvendt sig ang. samarbejde omkring reklame, vil gerne have streamer på bøjer og både (Svanen og Martha). Der mangler konkret aftale, men evt. kunne modydelsen være varetagelse af vinteraktiviteterne (løft, ordning af bund etc.)

Langelinie Yacht Klub var med til sidste GF og ville gerne være med til vores arrangementer, men de har i mellemtiden meldt sig ud af DS.

Det er vanskeligt af få frivillig idræt til at fungere hvis der ikke er hænder nok. Vi mangler baneledere, målere, materielforvaltere (Svanen, Marta, Bøjer etc.). Endnu en opfordring til at deltage i arbejdet.

ØSF Kapsejlads 2024 – H-Bådsstævne (Eliteserien), Henrik.

Vi besluttede at afholde det første kapsejladsstævne i ØSF i mange år. Grunden til, at det er mig, der beretter om dette og ikke Morten Müller, er, at jeg var stævneleder for dette stævne. Jeg har tidligere været med til at arrangere eller siddet tæt på mere end 70 H-Bådsstævner gennem mange år her i Danmark.

Vi afholdt stævnet i Nord med base i vores lokaler derovre, som er perfekte til formålet. Vi fik deltagere ikke kun fra hele Danmark, men også teams fra Tyskland og Sverige fandt vej til vores klub. I alt deltog 20 H-Både i stævnet.

Vejret var fantastisk, og ØSF afholdt et helt fantastisk stævne – både på vandet, på molen, ved søsætning og optagning af H-Bådene, overnatning, kontoret og bespisning af ca. 100 personer i vores lokaler. ALT var i verdensklasse, med ØSF-hyggen i centrum, og vi kan være meget stolte over at have arrangeret et sådant stævne.

Kort sagt: Vi var rigtig mange frivillige, som fra tidlig morgen til sen aften sikrede, at disse kapsejlere fik en fantastisk oplevelse. Kæmpe tak til alle de frivillige fra ØSF! Også en stor tak til KØS for et godt samarbejde.

Det allervigtigste, når man laver stævner for andre end vores medlemmer, er oplevelsen, som skal være god for alle. Vi aftalte tidligt, at det skulle være sjovt og hyggeligt, og det mener jeg bestemt, at det var.

En anden vigtig faktor er den økonomiske satsning – og jeg kan fortælle, at vi lavede et pænt overskud på dette stævne på mere end 30.000 kr.

Mere kapsejlads:

Jeg vil gerne nævne, at ØSF i 2024 fik en danmarksmester. Nemlig Mads Emil Lübech, som med sit team vandt DM, der blev sejlet ud for Nivå i august. Kæmpe stort tillykke til Mads Emil Lübech og hans team! At vinde DM i Spækhuggerklassen er ikke let.

KOMMUNIKATION  24/25, Susanne.

Hvordan kommunikerer vi med medlemmer. Vi har følgende strategi helt overordnet.

Vores hjemmeside, hvor du skal kunne finde alle oplysninger om klubben

Og Nyhedsbrevet, som kommer direkte ind i din mailboks, som indeholdr ja nyheder

og så et lille appendix, som ligger udenfor bestyrelsen, men som bestyres af bl.a Morten Terf, der også er webmaster, nemlig facebooksiden som har 768 medlemmer af gruppen.

Måske skulle klubben overveje om de skulle være vores officielle facebookside ligesom de andre klubber har deres.

Hjemmesiden er blevet besøgt ? gange i løbet af året.

Der er nedsat et webudvalg, som mødes ca hver anden måned og som opdaterer og vedligeholder websiden. I det daglige er det især Birgit, der passer websiden og opdaterer den.

Nyhedsbrevet. Der er udkommet 10 nyhedsbreve og 2 ekstraordinære siden sidste generalforsamling. Der er 717, der abonnerer på Nyhedsbrevet. Det bliver i gennemsnit læst 3 gange eller rettere åbnet 3 gange.

Vi har flere gange forsøgt at komme på instagram også, men det er aldrig rigtig lykkedes.

MAD OG FOREDRAG, Susanne.

BERETNING 2024/25

MAD OG FOREDRAG.

Det er nu ved at være slut på 11.sæson af Mad og Foredrag.

Der er stadig stor interesse, men alligevel er der meget svingende tilsluting.

Fra  ca. 20 og  op til 60 tilhørrere. Det var foredraget om Svanemølleværkets fremtid, der fik de fleste tilhørere godt forfulgt af Anne Maries fantastisk soændende foredrag.

Mens Olroeren fra dameotteren ikke fik så mange tilhørere.

Ved ikke om det er en tendens, men  første foredrag i oktober har ikke så mange tilhørere, vi skal lige i gang.

Sådan bliver det ikke næste sæson…allerede nu glæde jer til et foredrag fra Adam om alle hans både, ja helt tilbage fra hans far Tage Voss. Glæd jer.

Vi har i år haft nedsat et udvalg, for at få nye input , men hvis nogle har ideer til kommende sæson, så sig endelig til.

Men intet foredrag uden mad. Og her har Merete været helt uvurderlig. Samtidig er det nye med tilmelding også gået smertefrit.

Vi inviterer ihærdigt folk fra vores naboklubber 🙂

Sejlerskolen, Birgit.

Sæsonen 2024 var som tidligere år med kursus i sejlkundskab og navigation med tilhørende eksamen, samt praktisk sejlads med afsluttende prøve for 2. Års eleverne.

Vi havde 12 elever til praktisk prøve, det var ikke så mange som forventet, idet der var en del andet års elever, der valgte ikke at gå til prøve.

Vinterens hold i sejlkundskab og navigation har ikke haft så mange elever som tidligere, men vi håber der igen i den kommende vinter vil være mange på holdene.

13. Januar meddelte Dansk Sejlunion, at de midlertidigt stopper som udbyder af prøver i Duelighed, Speedbåd og Y3+Y1.

Det er sådan at vi i “Svanemøllekredsen” har haft et censorkorps, der har stillet op gratis for vores klubber, og de har efter et system været tilsagt til de forskellige prøver i de 5 klubber. Der har været holdt skarpt øje med hvor, og hvor tit

censorerne har været i de enkelte klubber, for at opfylde de krav der er, og i vores kreds har vi opfyldt alle de krav der har været.

Det efterlader os med en stor udfordring, da vi ikke ved om Dansk Sejlunion genoptager at udbyde prøver, eller om vi skal skaffe censorer fra de 2 andre udbydere der er. Hvis vi ender med at skulle gøre det kommer det til at koste ca 750 kr pr elev der skal til prøve.

Vi har holdt skolechef møde sammen med vores koordinator for censorerne for at drøfte hvad vi skal gøre, og senest har der været indkaldt til censor og skolechefmøde hvor forskellige scenarier blev drøftet, og herefter er der forskellige grupper der undersøger forskellige muligheder, deadline er sat til før sommerferien.

Vores elever skal nok komme til prøve via den ene eller den anden udbyder.

I den kommende sæson er der fuldt booket på de fleste hold, dog bliver der ikke noget fortsætterhold i spækhugger som vi ellers har haft de sidste år, til gengæld kommer der denne sæson, efter ønske, et fortsætterhold i den ene gaffelrigger om onsdagen.

Vi kan godt tage et par elever mere om mandagen til kapsejladsundervisning, så hvis der er nogen der interesseret i at lære noget om at sejle kapsejlads, kan man henvende sig til sejlerskolen.

Skolebådene søsættes 22. April, og sæsonen starter med introduktionsmøde onsdag 23. April, mens sejladserne starter fra mandag 28. april.

En meget stor tak til alle lærere – både sommer og vinter, bådsmænd og andre der lægger deres kræfter i sejlerskolen – det er som alt andet i klubben frivilligt, ulønnet arbejde, uden alle jer ville vi ikke kunne drive sejlerskolen.

Herefter blev beretningen grundigt diskuteret og der blev stillet en række spørgsmål til de respektive udvalg.

Blandt andet blev beddingen diskuteret.

PBS-betaling til Svanemøllehavnen, hvor havnen arbejder på problemstillingen.

Systemstativer i Frem.

Forsikringer i Frem for medlemmer.

Der var et ønske om et efterfølgende møde omkring beddingen.

Beretningen blev godkendt af forsamlingen.

Ad 3.   Regnskab 2024

           Joe forelagde regnskabet 2024, som blev vedtaget af forsamlingen.

Budget 2025

Budgettet for 2025 blev gennemgået og taget til efterretning af forsamlingen.

Indkommet forslag: Ændring af passivt kontingent. Pia Dorthea Rafn.

Pia fremlagde sit forslag overfor forsamlingen. Michael fortalte at forslaget egentligt var en vedtægtsændring, som ikke var indkommet til tiden og derfor først kunne behandles til næste Generalforsamling. Derudover har vi mulighed for nedsat kontingent allerede og endelige er der ikke beregnet de fornødne økonomiske konsekvenser af forslaget.

Det blev besluttet at Bestyrelsen behandler spørgsmålet og det eventuelt rejses på næste Generalforsamling.

Ad. 4.  Kontingentet for 2026 vil blive fastholdt.

Ad. 5.  Vedtægtsændringer. Joe gennem ændringerne til punkter 6 og 7 og Michael gennemgik ændringerne til formuleringerne af punkt 13. Forsamlingen vedtog disse.

Ad. 6.  Valg til bestyrelse.

           Michael Andersen stillede op som formand. Michael Andersen blev valgt uden modkandidat.

           Joe Fnug Hansen, Susanne Christiansen og Kathrine Raunkjær genopstillede til bestyrelsen.

           Herudover stillede Tommi Madsen, Søren Carstensen og Chresten Monberg opstillede til bestyrelsen

           Da der kun skulle vælges 5 personer og 6 opstiller var der skriftligt valg.

           Følgende blev valgt:

           Joe Fnug Hansen             49 stemmer

           Kathrine Raunkjær          45 stemmer

           Susanne Christiansen      41 stemmer

           Tommi Madsen                37 stemmer

           Søren Carstensen            35 stemmer

Christen Monberg fik       28 stemmer og blev ikke valgt, men stiller op som suppleant.

Ad. 7. Valg af suppleanter til bestyrelsen, hver for 1 år.

       Christen Monberg, Frederik Stensballe, Steen og Stig Nonboe stillede op som suppleanter til bestyrelsen.

           Da der kun skulle vælges 2 personer og 4 opstiller var der skriftligt valg.

       Følgende blev valgt:       

       Frederik Stensballe          41 stemmer

       Christen Monberg            33 stemmer

Ad. 8. Valg af en intern revisor
Athanasios Zikas stillede op som kritisk revisor og blev valgt med applaus.

Ad. 9. Eventuelt.

       Formanden takkede for indsatsen af Morten, Merete, Stig og Ole.

Morten meddelte forsamlingen, at han havde trukket sig fra KØS. I øvrigt blev nævnt, at KØS var om sig og meget aktive.

Dirigenten takkede for god ro og orden.

           Godkendelse af referat:

           København d.  11/4-2025

           Dirigent:    Gorm Boa      :


           Referent:    Lars Walter    :